Δείτε πως συνεχίζεται η παγκόσμια κατάρρευση έτσι όπως προγραμματίστηκε

Δείτε πως συνεχίζεται η παγκόσμια κατάρρευση έτσι όπως προγραμματίστηκε

19 Νοεμβρίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

4893a211f942a09ca7a3b7226d0d9246_S

Πλασματικά και «πειραγμένα» τα μακροοικονομικά στοιχεία των κρατών, σύμφωνα με την Phoenix Capital
Τη θέση ότι αυτή τη φορά οι κεντρικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να «σταματήσουν» την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση εκφράζει η Phoenix Capital, σε σχετική ανάλυσή της.
Ειδικότερα, υπενθυμίζει πως το 2008 σημειώθηκε η χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων τουλάχιστον 80 ετών, ενώ ως αποτέλεσμα καταγράφηκε κραχ στις διεθνείς αγορές μετοχών, με 30 τρισ. δολάρια πλούτου να διαγράφονται.
Από τότε οι κεντρικές τράπεζες έχουν συνολικά μειώσει τα επιτόκια πάνω από 600 φορές και έχουν τυπώσει 15 τρισ. δολάρια νέο χρήμα.
Χρήμα που εντούτοις δεν πέτυχε να ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ αντιθέτως δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ακόμα ένα κραχ στις αγορές.
Παράλληλα, η Phoenix Capital υποστηρίζει πως τα στοιχεία για το ΑΕΠ των κρατών είναι πλασματικά και «πειραγμένα».
Ως παράδειγμα θέτει την αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Τα συμβατικά Μέσα παρουσιάζουν τα «επίσημα» στοιχεία για το ΑΕΠ σαν να είναι ύμνος, αναφέρει η Phoenix Capital, ωστόσο στην πραγματικότητα οι αριθμοί που ακούγονται από τα ΜΜΕ απέχουν πολύ, ή μάλλον δεν πλησιάζουν καν τα ακριβή στοιχεία.
Όπως χαρακτηριστικά διευκρινίζει ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να κρύψει κανείς την πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι μέσω του πληθωρισμού.
Αν για παράδειγμα το ΑΕΠ αυξάνεται με ρυθμό +10% και ο πληθωρισμός βρίσκεται στο +10%, τότε η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ είναι 0%.
Τι συμβαίνει, όμως, όταν η ανάπτυξη του ΑΕΠ είναι στο +10% και ο πραγματικός πληθωρισμός στο +10%, ενώ αυτός που δημοσιεύεται στο +6%;
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να πείσεις ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι στο +4%, με στόχο να στηρίξεις τη θέση σου ότι το τύπωμα τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει δώσει ώθηση στην οικονομία, επισημαίνει η Phoenix Capital.
Τέλος, αναφέρει πως αν κανείς θέλει να δει την πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ, χωρίς τα λογιστικά τρικ, θα πρέπει να κοιτάξει το ονομαστικό ΑΕΠ και την ετήσια μεταβολή του,
Αυτό θα του δώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την οικονομία: αυτή της οικονομικής κατάρρευσης και όχι της ανάπτυξης, καταλήγει η Phoenix Capital.

www.bankingnews.gr