Συμβουλές για νέους επιχειρηματίες

25 Μαΐου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε και τι να αποφύγετε.

Όταν ξεκινάει κανείς μια επιχείρηση, προσπαθεί πάντα να είναι συνετός στις δαπάνες του, σε σημείο που αποφεύγει κάποιες που είναι σημαντικές. Από την άλλη, συχνά ξοδεύει χρήματα σε δραστηριότητες ή εξοπλισμό που δεν είναι απόλυτα απαραίτητος, τουλάχιστον στην αρχή. Πως μπορεί λοιπόν κανείς να πάρει τις σωστές αποφάσεις; Το MoneyGuru.gr σας δίνει βασικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε και τι είναι καλύτερο να αποφύγετε.

   – Μην ανοίγεστε νοικιάζοντας μεγάλα και εντυπωσιακά γραφεία. Ειδικά σε καινοτόμες επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν συνεργάτες με ευέλικτα ωράρια και σχέση συνεργασίας, σπάνια ένα ακριβό ενοίκιο θα αποδώσει τα χρήματά που θα δαπανήσετε.
   – Μην τσιγκουνεύεστε σε εξοπλισμό γραφείου και τεχνολογικές λύσεις. Πιθανότατα στην πορεία θα το μετανιώσετε, καθώς ο εξοπλισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αποδοτικότητα της εταιρείας σας.
   – Μην ξοδεύετε χρήματα σε προωθητικό υλικό, stickers, αφίσες. Ομοίως, μην μπλέκετε σε πρώτη φάση με γνωστές εταιρείες δημοσίων σχέσεων ή διαφημιστικές. Πολύ δύσκολα θα δαπανήσουν χρόνο για εσάς, αντίστοιχο με το χρήμα που θα κληθείτε να ξοδέψετε.
   – Επενδύστε σε λογισμικό και εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να είστε περισσότερο παραγωγικοί και θα σας γλιτώσουν χαμένες ώρες.
   – Βρείτε έναν καλό λογιστή! Ειδικά στην Ελλάδα, το να αναλάβει ένας επιχειρηματίας, ακόμα και αν γνωρίζει από λογιστικά, τη διαχείριση των λογιστικών της εταιρείας του σημαίνει τεράστιο χάσιμο χρόνου. Φροντίστε ο λογιστής σας να είναι έμπειρος, θα σας λύσει τα χέρια.

   – Μην αναθέτετε την ανάπτυξη της παρουσίας σας σε εξωτερική εταιρεία. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μπορεί να κάνει καλύτερα και οικονομικότερα τη δουλειά.

   – Να είστε συνετοί με τη συμμετοχή σας σε εκθέσεις, συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Επιλέξτε μόνο εκδηλώσεις που είστε σίγουροι ότι θα αποδώσουν.

ΠΗΓΗ