Εντολή Τρόικας: Συλλάβετε τους πλούσιους επιχειρηματίες με πτωχευμένες εταιρίες

4 Δεκεμβρίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Εντολή Τρόικας: Συλλάβετε τους πλούσιους επιχειρηματίες με πτωχευμένες εταιρίες

Με επιθετικό ύφος η Τρόικα εγκαλεί ανοικτά πλέον τις φορολογικές και εποπτικές αρχές γιατί δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος των επιχειρηματιών που εμφανίζονται ως πάμπτωχοι με χρεοκοπημένες εταιρίες και την ίδια στιγμή διάγουν πολυτελή βίο.

Η τρόικα έχοντας λάβει γνώση του ελέγχου 7000 δανείων που διενεργήθηκε από τη Blackrock ζητά να διενεργηθεί έλεγχος σε πολλές δεκάδες μεγάλων επιχειρηματιών των οποίων οι εταιρίες είτε έχουν πτωχεύει είτε βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόικα απαιτεί να γίνει έλεγχος των κινήσεων των κεφαλαίων των λογαριασμών των εταιριών, να ελεγχθούν συναλλαγές με εταιρίες συμφερόντων των μεγαλομετόχων ή με εταιρίες που έχουν έδρα ή μετόχους άλλες εταιρίες που έχουν εγκατασταθεί σε φορολογικούς παραδείσους σε βάθος εικοσαετίας, να ελεγχθούν οι χρηματιστηριακές κινήσεις των μετόχων και οι κινήσεις τω λογαριασμών των διοικούντων τις εταιρίες και συγγενικών τους προσώπων.
Οι φορολογικές αρχές από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι και έχουν ζητηθεί στοιχεία και από άλλες χώρες και στην πίεση που δέχονται υποστηρίζουν ότι το έργο ενός τέτοιου ελέγχου είναι χρονοβόρο. Ωστόσο όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές έχουν ήδη προχωρήσει οι έλεγχοι για λίγες αλλά κραυγαλέες περιπτώσεις και τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές όπως η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και να υπάρξει συμφωνία για γραμμή πιστωτικής διευκόλυνσης με την Τρόικα και χαλαρότερη επιτήρηση στην Ελλάδα η πίεση για έλεγχο τέτοιων περιπτώσεων δεν θα σταματήσει. Και αυτό διότι η Τρόικα θεωρεί ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την τραγική κατάσταση που περιήλθε η ελληνική οικονομία οφείλεται σε λιγότερους από 200 μεγάλους επιχειρηματίες οι οποίοι δρούσαν ανεξέλεγκτα αυξάνοντας την προσωπική τους περιουσία και καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστορικό της χώρας υπεξαιρώντας δάνεια, κοινοτικά κονδύλια και χρήματα που αντλήθηκαν μέσω του Χρηματιστηρίου.
ΝΙΚ

ΠΗΓΗ